Modette

Bli mer positiv steg 14: Kill them with kindness
Hej på er! Hoppas ni haft en fantastisk måndag. Min dag har varit sååå lång. Bokstavligen. Den började kvart i fem och jag har varit uppe i varv sedan dess så har inte hunnit kika in här förrän nu.
 
En sak jag aldrig förstod som tonåring var hur man skulle kunna gå vinnande ur en diskussion eller ett bråk genom att vara snäll. Jag var ofta sylvass och inte den som var rädd att säga ifrån och emot.
 
Idag tänker jag mig alltid för och försöker hitta lösningar så det inte ska komma till ett bråk. Jag tycker dels inte att det är värt min energi, men om jag märker själv att jag får en bättre självkänsla genom att vara snäll mot människor.
 
Givetvis får man inte bli överkörd, det har jag också blivit några gånger, som du kan läsa om HÄR bland annat. Men ibland är det värt att bara vara snäll och trevlig mot de som behandlar dig fel, och sen komma ihåg att det här inte är en person eller vän som du kan räkna med, och att den inte kan räkna med dig heller i fortsättningen.
 
Men genom att alltid vara snäll och hövlig så har jag iallafall inget otalt med den, jag behöver inte lägga onödig energi på en konflikt utan kan lättare släppa ett bråk för att gå vidare i livet. Utan den personen.
 
Så jag vill slå ett slag för "Kill them with kindness" och ge det uttrycket en ny innebörd. Du kan vinna både diskussioner, bråk och en massor av energi på att inte vara otrevlig utan istället vara snäll.
 
(null)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress