Modette

Bli mer positiv steg 2: detoxa bort allt skitsnack ur ditt liv

Det är dags att presentera den här veckans utmaning: att sluta snacka skit.

Året 2018 tycker jag att vi alla borde detoxa bort alla sorters skitsnack. Elakt skvaller med polarna, screenshots som hamnar i gruppchatten med ett taskigt syfte.

Jag har märkt att både jag och vänner får fler elaka tankar om oss själva, och sämre självförtroende eftersom man applicerar sitt eget skitsnack på sig själv tillslut.

Exempelvis så är det inte alla som vågar satsa på något de vill. Vågar de lägga ut den där selfien, eller kommer någon printa den och garva åt mig? Eller kan jag ha på mig det här på stan? Tänk om någon tar en bild och lägger ut, eller viskar något på bussen.

När jag började blogga (första gången, för några år sen) var jag livrädd för att mina inlägg skulle screenshotas och att folk skulle garva åt mig med sina polare. Då bestämde jag mig för att aldrig göra så mot någon annan.

Det har dels gjort att jag vågar satsa mer på mig själv och bli mer glad för andras skull. När jag ser någon som bryter mot normen och kör sin grej blir jag så glad och peppad istället för att tänka negativt om personen.

Då man ofta snackar skit i grupp så är det här något du också måste få med dig polarna på. Ett dramatiskt sätt är att ta upp det i gruppchatten och bara "Vi måste bli mer positiva, peppiga och sluta prata skit". Eller säga ifrån och ifrågasätta varför din polare säger så och istället komma med något positivt om personen den pratar skit om.

Men om du sitter med nya polare eller folk du knappt känner så kan det vara jobbigt att säga ifrån på skarpen, då kan du istället försöka att bara avstyra samtalet och byta ämne.

Kom igen hörrni, visst fixar vi ett liv utan skitsnack som bara drar ner en och istället satsar på att lyfta oss själva, våra polare och alla i vår omgivning?! Så skönt!

 

PS! Hur kändes förra veckan för er?? Då skulle vi ju försöka vända dagen på en sekund och låta allt dåligt som hände rinna av oss DIREKT. Förra veckan hade jag PMS och en rejäl förkylning hehe... och jag blir sååå lättirriterad när jag har ont i halsen. Sur som ett bi.

Så för min del gick det sådär... Exempelvis så hade Filip beställt saker till lägenheten som vi VERKLIGEN behövde få innan helgen, men företaget hade klantat sig ordentligt. Så jag idiotförklarade företaget på typ fem olika sätt i arga sms till Filip för att få ur mig ilskan och egentligen ville jag bara lägga mig på skrivbordet och ge upp.

Men så kom jag på mig själv att det här hjälper ingenting. Så jag sket i det. Bara sket i allt som gått åt helvete. Tänkte ut en annan lösning och intalade Filip att det skulle ordna sig. Det kändes skitskönt och jag märkte att han också blev gladare direkt. Som tur var så löste det sig faktiskt, och det gör ju oftast det.

Jag kommer fortsätta att ha förra veckans utmaning i baktanke tänker jag. Så skönt att bara skita i saker hahah!

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress