Modette

Bli mer positiv steg 3: berätta inte allt för din partner/vänner
Hej på er! Hoppas ni haft en strålande måndag, kommer upp ett inlägg om min dag lite senare, men först tänkte jag att vi tar veckans utmaning.

Hur har det gått än så länge för er? Jag känner att jag glömt av första utmaningen (att släppa skitsaker på en sekund), så jag tänkte att vi ska testa en sak som ska få oss att lägga betydligt mindre energi på dåliga saker.

Veckans utmaning handlar nämligen om hur och vad du kommunicerar till omvärlden. Vad du skriver på Twitter, vad du berättar om när någon frågar om din dag och vad du egentligen snapar till polarna.

När jag gick igenom min negativa period i höstas så var allt jobbigt och åt helvete. Det fanns alltid något att klaga på, så det gjorde jag.

Var det många rödljus påväg till jobbet som gjorde att jag blev sen skickade jag en rant till tjejgruppen på snapchat, när jag slutat jobbet ringde jag Filip och klagade på något som kört ihop sig under dagen och min twitter ska vi inte ens gå in på.

Vissa saker förtjänas inte att läggas ner tid eller energi på, som jag skrev i utmaning ett så är det bara att låta skitsaker rinna av en. Men genom att du drar upp allt en gång till inför dina vänner, och sätter ord på allt som inte ens förtjänar en tanke, så kommer det fastna på din näthinna.

Hänger ni med?

 

Jag tyckte det var komiskt ett tag, att dela med mig av min sjuka otur som nästan blev lite ironisk, även om det var bittert. Grejen var bara den att det enda jag kom ihåg av de 24 timmarna var det eländiga, eftersom jag hade upprepat allt som gått åt helvete två gånger.

Jag lovar att det kommer göra det lättare för dig att låta negativa småsaker rinna av dig fort, och att du blir mer positiv när du slutar mata skitsaker med din energi. Även dina polare, familj eller partner kommer antagligen bli mer positiva om ni slutar tynga ner varandra med negativ energi.

För att förtydliga, det är bra att kunna snacka om allt, men ta en sekund och tänk efter på hur och vad du egentligen kommunicerar. Snapar du bilder om din "fula hårdag", vad berättar du egentligen för din partner efter jobbet och hur mycket energi la du på att svära över alla rödljus, trots att du bara blev tre minuter sen.

Det var typiskt mig att göra allt det här iallafall, men nu tar jag istället ett djupt andetag, sätter på Taylor Swift – Shake it off och låter det rinna av mig.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress