Modette

Bli mer positiv tillsammans med mig!
Som jag nämnde i podden tidigare så har det varit en tung höst för min del, allt var grått, negativt och jobbigt. Inte så att det lutade mot depression, utan allt var bara tungt. Jättetungt ibland. Tillslut bestämde jag mig för att vända på skiten.

Nu har det gått några månader sen jag bestämde mig, och jag mår faktiskt mycket bättre. Så jag tänkte om ni ville hänga med mig på den här resan från ett negativt, trist och jobbigt vardagstänk till att försöka bli lite gladare med enkla små utmaningar?

Först vill jag understryka att det här kanske inte kommer hjälpa någon ur en tuff depression, det behövs professionell hjälp för det. Däremot kanske det kan vända någons dag, tankebanor eller bryta sig loss från en negativ spiral.

Jag tänker att vi kör en ny utmaning varje måndag som kan boosta vårt humör på olika sätt.

Den här veckan så vill jag att vi testar något som kickade mig ur den negativa spiralen illa kvickt. Nämligen att bara släppa saker och gå vidare.

 
Låt inte din dag kantas av att alarmet inte ringde, att du missade bussen, glömde matlådan osv osv. Bara släpp det. Det är skitsvårt, jag vet. Och just därför är det en riktig utmaning.

Det här är något jag försöker med dagligen – och det hjälper verkligen. Sen faller man tillbaka ibland men när jag verkligen håller mig till det här så blir jag otroligt mycket gladare.

Så försök att släppa det på en sekund, och ge inte problemet mer energi nästa gång som något skiter sig. Snapa inte din polare och blås upp det, eller håll kvar i ilskan för att berätta om vilken skitdag du haft för nästa person du kommer i kontakt med. Utan släpp det. Bara släpp det. Helst sekunden efter att det skett.

Små skitsaker suger mer energi än vad man kan tro vilket är så onödigt. Det som har hänt, har ju trots allt hänt. Du kan inte spola tillbaka tiden och ta den där bussen eller trolla tillbaka så att ditt alam gick av. Det är lika bra att bara släppa det och se framåt.

Så det ska iallafall jag göra den här veckan, och om du känner igen dig får du gärna haka på och göra samma. Aktivt. Bara släpper skiten, tar ett andetag och tänka "nu vänder jag dagen" i sekunden efter att allt bara rasar.

Tänker att vi kan snacka om hur det gick i inlägget om nästa utmaning på måndag? Nu kör vi mot ett mer positivt 2018!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress