Modette

En viktig påminnelse!
(null)

En vän skickade det här citatet i vår gruppchatt här om dagen. Jag tyckte det var en bra påminnelse som jag ville dela med er då jag vet att många av er är sjukt drivna tjejer.


För en tid sen hamnade jag i en diskussion om hur man kan offra hälsan för sitt jobb, och om hur många ser någon sorts stolthet i det.


Att man krigar sig till jobbet oavsett vad som händer i ens liv och hur man mår, fysiskt som psykiskt.


Även om jag bara är 24 år känner jag flera jämnåriga som blivit utmattade och utbrända redan nu. Så många som kompromissat med sin hälsa, sitt liv och sina relationer för att sätta jobbet i första hand.


Jag tror inte att en chef ser på sina anställda som tillfälliga bytesvaror som det kanske framställs i citatet. Ett företag måste såklart ersätta en tjänst om den anställde försvinner/blir sjukskriven. De repar sig inom en vecka - du kan få men som hänger kvar för resten av livet.


Ofta tar vi själva på oss för mycket och säger inte nej till ännu mer. Man sliter ut sig i tystnad för man tror att det förväntas av en.


Om du blir utbränd kommer ingen kalla dig för hjälte, utan önska att du hade sagt något tidigare.


Det finns inget heroiskt i att ta knäcken på sig själv. Ingen kommer stå på din begravning och prisa dig för att du alltid var snäll och tog de där extra passen, jobbade över på kvällar, helger och de där grymma siffrorna du levererade hösten 2016.


Det kan vara nyttigt att reflektera över. Speciellt idag när det glorifieras att jobba mycket och hårt.


Som citatet säger, se till att ta hand om er!

Emma

Det är jäkligt sant de du skriver. Det är för många som tar på sig för mycket och sen bränner ut sig och till vilken nytta?

Svar: Ja jag håller med. Känns så viktigt att belysa då det ska framstå som så "ärofyllt" och "duktigt" att jobba hårt och mycket idag...
Lisa Billinger

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress