Modette

Vad är en pressfrukost?
 
(null)
SÅÅÅ skönt att solen är uppe när man vaknar! Som jag längtat!
(null)
(null)
Hej på er! Så här härlig kan en tisdagsmorgon faktiskt vara på jobbet. Måste bli bättre på att ta några djupa andetag och njuta av mitt jobb dessa dagar. Jag menar beauty, frulle och härliga människor en tisdagsmorgon. Vad mer kan man begära? 
 
Många undrar hur en sån här frukost går till. Innan jag kom in i branschen själv hade jag många frågor. Vad gör man egentligen? Vem blir bjuden? Så jag tänkte berätta lite mer ingående om hur det funkar!
 
Varför? 
Ofta bjuder företag in journalister/influencers/branschisar för att knyta relationer eller uppmärksamma ett produktsläpp. Idag bjöd Vichy in i samband med deras släpp av serien "Capital Soleil" som är deras hudvårdsserie med spf för ansikte och kroppen.
 
Vem blir bjuden?
Det bestämmer den som bjuder in såklart. Ofta är det olika beroende på varumärke/bransch. I min bransch (mode/livsstil/karriär/skönhet) så är det allt från journalister, influencers, kändisar, makeup-artister etc. Ofta har personen en relevant ankytning jobbmässigt till produkten eller varumärket som släpps.
 
Vad gör man på en pressfrukost?
Idag slogs dörrarna till Laaventura upp klockan 08:30. Därefter började folk poppa in och ta för sig av frukosten, sedan börjades det fotas för fullt. Alla är från samma bransch vilket är skönt när kamerorna är i högsta hugg. 
(null)
Titta, här står jag och tar en selfie inför alla- no shame!
 
När bilderna var tagna slog vi oss ner till bords för att käka och mingla/nätverka med borsgrannarna.
 
Upplägget på frukostarna ser lite olika ut men idag bjöd Vichy på en föreläsning om hur solen påverkar huden. Jag tyckte det var jätteintressant och fotade flera bilder som jag kan använda mig av som inspiration till artiklar , exempelvis denna:
 
(null)
 
Under presentationen får man ställa frågor om produkterna/hudvård i allmänhet. Idag fick jag och Matilda smita lite tidigare då presentationen drog över tiden och vi behövde bege oss tillbaka till kontoret. Annars följer oftast mingel och intervjuer.
 
Vi fick med oss de nya produkterna som lanserades hem för att testa. De kan man använda till framtida "test-artiklar", plock eller dylikt. Det är absolut inte ett krav såklart, men jag tycker det är bra att man får testa så man kan ge genuina tips/recenssioner efter att faktiskt ha testat produkterna.
 
Är det så mysigt och kul som det ser ut på bild?
Jag tycker det beror på upplägget och "ämnet" som frukosten kretsar runt. Är det något man är intresserad av så är det superintressant och alla som är där brukar vara väldigt trevliga så man hinner nätverka och få nya vänner vilket är väldigt kul. Sen finns det de dagar som man kanske inte alls är "in the mood" att mingla, eller så är man stressad över annat jobb. Då vill man helst sticka huvudet i sanden. Men annars tycker jag att det är kul att komma iväg, träffa andra i branschen och få en härlig start på dagen!
 
(null)
(null)
(null)
 
Hoppas ni fått en bättre inblick i den här branschen "bakom kulliserna" i detta inlägg! Hojta gärna med frågor om ni har några! <3
 
Adelina

Så himla trevligt det här såg ut att vara då!!

http://adelinaadelina.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress